Ukázalo sa, že cestoviny sa skvele hodia k citrónu.
Jemná kyslosť a horkosť robia jedlo oveľa chutnejším..
Toto tvrdenie zrejme prekvapí nejedného gurmána.
Akonáhle však niekto z nich vyskúša cestoviny s citrusovou kôrou, okamžite sa vyvodí záver o zaujímavých chuťových vlastnostiach neštandardnej kulinárskej kombinácie.
Ale ako správne uvariť citrónové cestoviny? Na túto otázku odpovedala Julia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti online publikácie Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Recept na cestoviny s citrónovou kôrou
Uvarte 250 gramov cestovín.
Kým sa varený produkt ochladí, pripravte ostatné ingrediencie.Najprv si vezmite strúhadlo a pomocou jednej z jeho strán odstráňte kôru z kyslého citrusového ovocia.
Ďalej nakrájajte pár strúčikov cesnaku na plátky.
Potom vezmite panvicu, nalejte na ňu trochu olivového oleja a položte na horák, ktorý je zapnutý.
Keď sa viskózna kvapalina zahreje, nalejte kúsky cesnaku do misky.
Ihneď po tom, ako sa plátky pikantnej zeleniny stanú priehľadnými, vložte cestoviny do panvice a pridajte predtým pripravenú citrónovú kôru.
Obsah misky dôkladne premiešajte a výslednú hmotu smažte 3 minúty.
Do hotových cestovín pridáme trochu citrónovej šťavy a posypeme strúhaným syrom.
Výsledkom je neuveriteľne chutné jedlo, ktoré určite oceníte.