Pečený karfiol s cesnakovo-citrónovou marinádou je jednoduché a zdravé jedlo, ktoré si zamilujú nielen milovníci zeleniny.Vďaka chrumkavej štruktúre pečeného karfiolu je toto jedlo vynikajúcou prílohou alebo ako ľahký hlavný chod.Rýchla príprava a minimum surovín zaručujú, že si toto jedlo zamilujete pre jeho chutnosť a jednoduchosť.
Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Pečený karfiol s cesnakovo-citrónovou marinádou
Čo budeme potrebovať:
Ako postupovať:
1.Do misky vložte 4-5 rozdrvených strúčikov cesnaku.
2.Pridajte 1 čajovú lyžičku soli a 2-3 polievkové lyžice olivového oleja.Miešajte drevenou lyžicou, kým nevznikne krémová pasta.
3.Postupne pridávajte olej (do 150 ml) a šťavu z 1 citróna.Miešajte, kým sa zmes nespojí.
4.Karfiol umyte a nakrájajte na plátky hrubé maximálne 2 cm.
5.Plátky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali.
6.Pomocou štetca potrite karfiol zo všetkých strán cesnakovým olejom.
7.Pečte v rúre 30 minút pri teplote 200 °C.Potom karfiol otočte a pečte ďalších 20 minút pri teplote 220 °C.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov