Na prípravu kulinárskeho majstrovského diela vôbec nie je potrebné používať drahé suroviny.
Na prípravu neuveriteľne krásneho a veľmi chutného pokrmu môže stačiť súbor štandardných produktov.
Azda jedným z najvýraznejších príkladov takéhoto pokrmu sú zemiakové lodičky.
Takto sa nazývajú polovice zemiakov, ktoré boli zbavené dužiny a naplnené určitou zmesou.
Plnka obsahuje huby.Práve táto prísada je tajomstvom jasnej chuti pokrmu, zdôrazňuje Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti varenia.
Recept na zemiakové lodičky
Vezmite štyri veľké zemiaky, opláchnite ich vodou, ale nezbavujte ich šupky.
Uvarte tieto hľuzy a potom ich nechajte nejaký čas v chladničke.
Kým sa nočky chladia, pripravte si plnku do budúcich ‚lodičiek‘.
Vezmi dve cibule, odstráň z nich šupky, nakrájaj ich na kocky a pošli ich na rozohriatu panvicu.
Keď cibuľa zhnedne, pridaj 300 g nadrobno nakrájaných húb.
Približne po 8 minútach (tekutina by sa mala dovtedy úplne odpariť) nasyp do panvice 50 gramov strúhaného syra.
Okrem toho je vhodné použiť tieto prísady: kyslá smotana (2 lyžice), kuchynská soľ (pol lyžičky), mleté korenie (podľa chuti).
Dôkladne premiešanú zmes treba smažiť ešte 3 minúty.
Vyberte zemiaky z chladničky a rozkrojte ich na polovicu.Z každej polovice čiastočne odstráňte dužinu (pomocou lyžice) a vzniknuté ‚lodičky‘ naplňte pripravenou cibuľovo-hríbovou zmesou.
Každú naplnenú polovicu zemiakov posypeme malým množstvom strúhaného syra.
Poslednou fázou je ohriatie vzniknutých ‚konštrukcií‘ v rúre.Trvanie postupu – 20 minút pri teplote 200 stupňov.