HomeReceptyRecept na smotanový krém - potrebujete len lístkové cesto a vanilkový puding

Recept na smotanový krém – potrebujete len lístkové cesto a vanilkový puding

Pomocou tohto receptu pripravíte lahodný puding, ktorý je kombináciou chrumkavého cesta, krémového pudingu a šľahačky.Táto kombinácia chutí a textúr je jednoducho neodolateľná a poteší milovníkov dezertov.

Recept na krém:

Čo budeme potrebovať:

  • 2 pláty lístkového cesta.
  • 2 vanilkové pudingy.
  • 700 ml mlieka.
  • 250 g povoleného masla.
  • 500 ml šľahačky (33 %).
  • 2 zahusťovadlá na šľahačku.
  • 500 g mascarpone.
  • Cukor podľa chuti.
  • Ako pokračujeme:

    1) Začni prípravou lístkového cesta.Pláty lístkového cesta jemne popichajte vidličkou, aby sa počas pečenia nenafúkli, a pečte pri teplote 180 °C dozlatista.Pred pečením sa odporúča jeden plát cesta nakrájať na menšie štvorce alebo obdĺžniky, ktoré uľahčia krájanie cesta.

    2) Pripravíme si krém z pudingu.Uvaríme 2 vanilkové pudingy podľa návodu na obale, pričom použijeme približne 700 ml mlieka.Po uvarení pudingov ich nechajte vychladnúť.

    3) Vychladnuté pudingy vyšľahajte do hladka, aby ste získali krémovú konzistenciu.Potom pridajte 250 g uvoľneného masla a šľahajte, kým sa všetky prísady dobre nespoja.Tým sa vytvorí krémová vanilková vrstva na krém.

    4) Pripravte si druhý krém.Vo vhodnej miske vyšľahajte 2x 250 ml smotany na šľahanie (33 %) spolu s 2 stužovačmi šľahačky, kým nezískate tuhú šľahačku.

    5) Do šľahačky pridajte 500 g mascarpone a podľa chuti pridajte cukor.Pomocou metličky dobre vymiešajte krém, kým nebude mať hladkú a krémovú konzistenciu.

    6) Teraz môžete začať skladať krém.Na spodný plát cesta rozotrite pudingový krém, ktorý ste si pripravili v kroku 2.Rozotrite ho do rovnomernej vrstvy.

    7) Na pudingový krém rozotrite šľahačku a prikryte lístkovým cestom.

    8) Hotový krém nechajte stuhnúť v chladničke do druhého dňa.Tým sa prehĺbi chuť a konzistencia krému a dezert bude dokonalejší.

    9) Keď krém dostatočne vyzreje, môžete ho nakrájať na porcie a podávať.Vychutnajte si túto lahodnú a krémovú pochúťku, ktorá určite poteší nielen vás, ale aj vaše chuťové bunky.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?