HomeJedloNie v octe a nie v kefíre: v Ázii sa takto marinuje...

Nie v octe a nie v kefíre: v Ázii sa takto marinuje mäso – je naozaj jemné a šťavnaté

Ázijská kuchyňa je známa množstvom naozaj chutných jedál.

Okrem toho má Ázia osobitný prístup k príprave mäsových jedál.

V tejto časti sveta napríklad nie je zvykom marinovať mäso v kefíre alebo octe.

Inými slovami, Ázijci sa snažia nepoužívať kyslé tekutiny na zmäkčenie kúskov mäsa.

Používa sa sójová omáčka.Práve vďaka nej získava mäso skutočnú jemnosť.

O tomto dôležitom bode porozprávala Júlia Archipovová, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.

Prečo by ste nemali marinovať mäso v octe alebo kefíre

Áno, tieto tekutiny sú celkom dobré na zmäkčenie kúskov mäsa.

Je tu však jeden vážny problém: ak v takejto marináde necháte mäso o niečo dlhšie, ako by malo byť, namiesto jemného pokrmu získate veľmi tvrdé jedlo.

Podobný efekt môže nastať, ak je marináda príliš kyslá.

Prečo je sójová omáčka dobrá marináda

Používanie tohto výrobku zabezpečuje zmäknutie mäsa.

Mäsové výrobky si zachovajú svoju krehkosť a šťavnatosť, aj keď sa ponechajú v sójovej omáčke príliš dlho.

Produkt fermentácie sójových bôbov je dobrý aj preto, že na rozdiel od octu obsahuje mnoho dôležitých zložiek pre ľudský organizmus.Vďaka tejto marináde je mäsový pokrm zdravší.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?