Zemiakové kliny sú jedným z najobľúbenejších druhov občerstvenia.
Z tohto dôvodu sa pripravujú doma aj v reštauráciách.
Preto stojí za to venovať pozornosť jednoduchému a hodnotnému receptu, hovorí odborníčka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Ako pripraviť chutné zemiakové placky
Zoznam výrobkov
– Zemiaky (asi päť kusov);
– dva strúčiky cesnaku;
– pol malej lyžičky soli;
– pol malej lyžičky kari korenia;
– trochu sušenej bazalky;
– horčica v prášku (štvrtina malej lyžičky);
– rastlinný olej;
– Štvrtina lyžičky čierneho korenia.
Postup varenia
Najprv je potrebné zemiaky umyť.Zemiaky sa pečú so šupkou, preto ich dokonale umyte.Potom ich rozdeľte na rovnako veľké plátky.
Zmiešajte soľ s koreninami.
Zemiaky potrieme olejom a posypeme zmesou korenia.Potom ich položte na plech na pečenie.
Posypte ich nasekaným cesnakom.Pokrm pečte pol hodiny v rúre pri teplote 170 stupňov.