Jablkový koláč je najjednoduchšie pečivo, aké si hostiteľka môže dovoliť.
Väčšina týchto koláčov sa pečie v krátkom čase a takmer bez prísad.Porozprávame vám o jednom z nich.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, porozprávala, ako upiecť jablkový koláč podľa receptu ‚3 poháre‘.
Požadované: ‚Vezmite do úvahy, či je to možné, alebo nie
Ako variť
1.V miske zmiešame krupicu, cukor, preosejeme múku a pridáme prášok do pečiva.
2.Jablká umyjeme, zbavíme šupky a jadierok, dužinu nastrúhame na hrubom strúhadle.
3.Pripravte si formu na pečenie, vymažte ju olejom a nalejte do nej asi 1/3 suchej zmesi.
4.Rovnomerne na ňu rozložíme 1/3 nastrúhaných jabĺk.Potom opäť 1/3 múky a opäť jablká.Celkovo by ste mali získať 2-3 vrstvy (v závislosti od veľkosti formy).
5.Maslo nastrúhame priamo na koláč a vyberieme polotovar na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Po vychladnutí koláč vyberte z formy.Dobrú chuť!