Dlho sa predpokladalo, že ideálnym spôsobom, ako pripraviť čerstvé bylinky na zimu, je ich zmrazenie. Táto voľba nie je zlá, ak je k dispozícii dostatok priestoru v mrazničke.
Skúsené gazdinky však už zeleninu nesušia a dokonca ju ani nemrazia.
Odborníčka nášho časopisu, Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám odhalila, ako pripraviť voňavé korenie na zimu.
Požadované: ‚Ak by ste chceli úspešne pripraviť jedlo, ktoré budete môcť ochutnať, je potrebné mať pripravené nasledovné suroviny:
Ako variť
1. Čistú zeleninu nakrájajte na malé kúsky nožom alebo ju rozmixujte v mixéri.
2. Cesnak prepasírujte cez lis a potom zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
3. Plech na pečenie vyložte pergamenom a vložte doň pripravenú zmes.
4. Vložte plech do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a počkajte, kým sa z byliniek odparí vlhkosť.
5. Keď zmes vychladne, preložte ju do misy, pridajte soľ a rozmixujte mixérom.
Keď je prípravok hotový, presuňte ho do nádoby s tesne uzatvárateľným viečkom.