Niektorí majú ku knedliam nie príliš priaznivý vzťah, považujú ich za jedlo bez chuti pre mládencov a študentov.
Takéto závery sú však predčasné.
Ak správne uvaríte polotovar, aj knedle kúpené v obchode môžu byť aromatické, jemné a chutné. O tom je presvedčená odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipovová.
Aké jemnosti pri varení knedlí treba brať do úvahy
Namiesto vody
Tradične sme zvyknutí variť domáce aj kupované knedle vo vode. To im nedodáva žiadnu zvláštnu vôňu ani chuť. Preto by ste namiesto vody mali použiť vývar.
Najlepšie je zvoliť zeleninový alebo kurací vývar. Ak máte mäsový vývar, uistite sa, že nie je príliš mastný.
Korenie
V zložení vývaru je povinné zaviesť čierne korenie v hrášku. Úplne postačí niekoľko kúskov. Na dochutenie môžete pridať aj bobkový list.
Stonky kôpru, petržlenu a koriandra budú výbornou voľbou. Zvyčajne ich nepoužívame, ale pri varení knedlí dodajú skvelú chuť.
Môžete pridať aj niekoľko stoniek zeleru.