HomeReceptyKuracie stehná na víne s bylinkovou ryžou a zeleninou - úžasné jedlo...

Kuracie stehná na víne s bylinkovou ryžou a zeleninou – úžasné jedlo plné chutí

Tento recept na kuracie stehná na víne s bylinkovou ryžou a zeleninou je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí si chcú pripraviť chutné, výživné a sýte jedlo. Kuracie stehná sú šťavnaté vďaka vareniu na víne, ktoré pridáva mäsu bohatú chuť, zatiaľ čo ryža so zeleninou a čerstvými bylinkami dodáva pokrmu sviežu vôňu a jemnú textúru. Toto jedlo je ako stvorené na rodinné večere alebo slávnostné príležitosti, keď chcete podávať niečo jednoduché, ale mimoriadne chutné.

Nezabudnite navštíviť našu skupinu na Facebooku, Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Kuracie stehná na víne s bylinkovou ryžou a zeleninou

Čo budeme potrebovať:

  • 350 ml ryže.
  • 1 l kuracieho vývaru.
  • 10 húb.
  • 2 cibule.
  • 3-4 mrkvy.
  • 1 červená paprika.
  • Soľ a korenie.
  • Mletá paprika.
  • Tymián.
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate.
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja.
  • Prísady na kuracie mäso:

  • 6 spodných kuracích stehien.
  • 200 ml bieleho vína na varenie.
  • 200 ml vody.
  • Soľ a korenie.
  • Tymián.
  • 50 ml rastlinného oleja.
  • Ako postupovať:

    1. V hrnci rozohrejte 2 polievkové lyžice oleja a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu. Pridajte štipku soli a premiešajte.

    2. Keď cibuľa zmäkne, pridajte nakrájanú papriku a mrkvu.

    3. Prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni 3-4 minúty.

    4. Pridajte na plátky nakrájané huby a varte ďalších 7-8 minút pod pokrievkou.

    5. Pridáme prepláchnutú ryžu, premiešame a dochutíme soľou, korením, paprikou a tymianom.

    6. Zalejte 1 litrom horúceho kuracieho vývaru, premiešajte a varte pod pokrievkou 20-25 minút.

    7. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, premiešajte a nechajte variť pod pokrievkou 15 minút.

    8. Kuracie stehná poprepichujeme vidličkou, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.

    9. Stehná dobre potrite, aby sa obalilo korením.

    10. Na panvici rozohrejte olej a stehná smažte 20 minút zo všetkých strán dozlatista.

    11. Pridajte biele víno a 200 ml vody, prikryte pokrievkou a varte 30 minút (15 minút z každej strany).

    12. Odstráňte pokrievku, vypnite ohrev a kurča podávajte s kožou.

    Hotovo!

    Dobrú chuť! Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite o ňom napísať do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?