Postoj ku káve sa líši v závislosti od úrovne ponorenia do kultúry tohto obľúbeného nápoja.
Pre niektorých je káva len prostriedkom na povzbudenie.
Skutoční znalci si však naplno vychutnávajú vôňu a chuť tohto nádherného nápoja, ako poznamenala kulinárska expertka nášho magazínu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.
Preto gurmáni niekedy do nápoja pridávajú nečakané prísady, ktoré by si iní ani nevšimli.
Prečo by sa napríklad do kávy malo pridávať maslo?
V prvom rade je dôležité spomenúť, že chuť nápoja sa okamžite stáva jemnejšou a vyváženejšou. Olej ovplyvní aj chuť: bude intenzívna a príjemná.
Káva získa špeciálnu textúru, ktorá nápoj spraví zaujímavejším.
Je to tiež skvelý spôsob, ako zahnať hlad bez toho, aby ste sa prejedli: stačí plátok masla. Môžete si vybrať klasické maslo.
Nerafinovaný kokosový olej je ďalšou vhodnou voľbou.