Nie každý vie správne pripraviť zemiakové placky, keďže toto jedlo si vyžaduje špeciálne zručnosti.
Niekedy môžu byť príliš mäkké, rozpadnúť sa alebo dokonca stmavnúť.
Aby ste tomu predišli, je dôležité poznať niektoré tajomstvá, ktoré prezradila kuchárka Júlia Arkhipova z nášho časopisu.
Čo sú zač?
Okamžitá príprava palaciniek
Obrobok neznesie dlhší kontakt so vzduchom: v dôsledku toho namiesto zlatých zemiakových placiniek dostanete tmavé. Preto neváhajte a pripravte ich ihneď.
Olej
Olej je veľmi dôležitá zložka, ktorá zabezpečuje chrumkavosť zemiakových placiek. Na dosiahnutie tohto efektu ho musíte podávať v dostatočnom množstve.
Je tiež dôležité mať na pamäti, že zemiaková zmes sa nepridáva do studeného oleja.
Množstvo zemiakov
Čím viac zemiakov použijete, tým budú placky menej chrumkavé. Preto nie je potrebné formovať príliš veľké placky.
Kyslá smotana
Ak do zemiakovej zmesi pridáte pár lyžíc kyslej smotany, zemiakové placky budú zlaté a chutné. Obsah tuku v kyslej smotane nehrá rozhodujúcu úlohu.