S používaním kuracích vajec sú úzko spojené rôzne druhy pečenia: môže sa zdať, že využitie tejto zložky je nevyhnutné.
Existuje však mnoho príkladov prípravy vynikajúceho pečiva bez vajec.
Kuchárka Julia Arkhipova, odborníčka na kulinárske témy v našom časopise, preto odhalila tajomstvá, ako pripravovať pečivo bez vajec.
Čím možno nahradiť vajcia?
Pôstne alternatívy
Stojí za to načerpať inšpiráciu od vegánskych cukrárov, ktorí vytvárajú skutočné kulinárske majstrovské diela bez použitia vajec alebo iných živočíšnych produktov.
Používajú napríklad ľanové a chia semienka. Môžete tiež zvážiť pridanie zrelého banánu. Jablkový pretlak je ďalšou výbornou alternatívou, ktorá vám pomôže obísť vajíčka.
Mäkký tofu syr sa tiež ukazuje ako skvelá náhrada za vajcia v období pôstu.
Ostatné živočíšne produkty
Pečivo môžete bez problémov pripraviť aj bez vajec, ak využijete prírodný jogurt bez prísad. Rovnako tak môžete vyskúšať kvalitné kondenzované mlieko, ktoré obsahuje cukor.
Navyše, jednotlivé ingrediencie je možné medzi sebou kombinovať.