Celkom jednoducho a rýchlo môžete potešiť svoju domácnosť chutným pečivom, ak pripravíte šišky podľa nasledujúceho receptu.
Tento recept je nielen rýchly a chutný, ale aj veľmi úsporný.
Odborníčka nášho časopisu, Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, porozprávala, ako sa pripravujú.
Požadované: ‚V prípade, ak by ste chceli pripraviť jedlo, ktoré by mohlo byť podávané v reštaurácii blízko hotela:
Ako variť
1. Nalejte kefír do misky a pridajte soľ, cukor a sódu bikarbónu podľa zoznamu.
2. Potom rozpusťte maslo a pridajte ho do misky s kefírom, spolu s vajcom.
3. Postupne preosejte múku a súčasne miesiť cesto. Hotové cesto by sa nemalo lepiť na ruky, potom ho nechajte 10 minút odstáť.
4. Potom cesto rozvaľkajte, vytvarujte a smažte na panvici v hojnom množstve oleja tri minúty z každej strany, kým nezhnedne.
Keď je hotové, položte ho na obrúsok a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!