HomeReceptyRoľnícke zemiaky pre zaneprázdnených - obed pripravený za pár minút

Roľnícke zemiaky pre zaneprázdnených – obed pripravený za pár minút

Krok za krokom vám predstavujeme skvelý recept na sedliacke zemiaky pre zaneprázdnených. Príprava tohto jedla vám zaberie len pár minút a výsledkom bude lahodný, sýty obed, ktorý vás určite zasýti svojou úžasnou chrumkavosťou. Nezdržujte sa a začnite s prípravou skôr, než bude neskoro; zvládne to každý, či už začne kuchár alebo kuchárka!

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slanými receptami na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Roľnícke zemiaky so slaninou

Čo budeme potrebovať:

  • 10 zemiakov.
  • 2-3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie.
  • 450 g slaniny.
  • soľ – podľa chuti.
  • 2 červené cibule.
  • 6 strúčikov cesnaku.
  • čierne mleté korenie, mletá červená paprika – podľa chuti.
  • Ostatné: – Krájajte mäso, aby sa zabránilo jeho rozkladu:

  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať – na zdobenie a posypanie.
  • kyslá smotana.
  • Ako pokračujeme:

    1. Umyte zemiaky a varte ich na sporáku vo vode 20-25 minút. Potom ich scedíme, ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky.

    2. Slaninu nakrájajte na malé kúsky a opečte ju na miernom ohni na troche oleja dohneda.

    3. Potom osolíme a pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu; premiešame a následne pridáme na polovice nakrájaný cesnak – opäť premiešame.

    4. Nakrájané zemiaky vložte do zapekacej misy, posypte soľou, mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou – jemne premiešajte, dávajte pozor, aby ste ich príliš nerozpučili.

    5. Potom pridajte opečenú slaninu s červenou cibuľou a jemne premiešajte.

    6. Pečte v predhriatej rúre 40-45 minút pri teplote 190 °C, alebo kým nebudú upečené tak, ako to máte radi.

    7. Po upečení podávajte so nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a kyslou smotanou a hlavne si ich vychutnajte s chuťou.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť! Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej facebookovej skupine Prima kuchárka, a neváhajte navštíviť aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?