Krok za krokom vám predstavujeme skvelý recept na sedliacke zemiaky pre zaneprázdnených. Príprava tohto jedla vám zaberie len pár minút a výsledkom bude lahodný, sýty obed, ktorý vás určite zasýti svojou úžasnou chrumkavosťou. Nezdržujte sa a začnite s prípravou skôr, než bude neskoro; zvládne to každý, či už začne kuchár alebo kuchárka!
Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slanými receptami na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Roľnícke zemiaky so slaninou
Čo budeme potrebovať:
Ostatné: – Krájajte mäso, aby sa zabránilo jeho rozkladu:
Ako pokračujeme:
1. Umyte zemiaky a varte ich na sporáku vo vode 20-25 minút. Potom ich scedíme, ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky.
2. Slaninu nakrájajte na malé kúsky a opečte ju na miernom ohni na troche oleja dohneda.
3. Potom osolíme a pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu; premiešame a následne pridáme na polovice nakrájaný cesnak – opäť premiešame.
4. Nakrájané zemiaky vložte do zapekacej misy, posypte soľou, mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou – jemne premiešajte, dávajte pozor, aby ste ich príliš nerozpučili.
5. Potom pridajte opečenú slaninu s červenou cibuľou a jemne premiešajte.
6. Pečte v predhriatej rúre 40-45 minút pri teplote 190 °C, alebo kým nebudú upečené tak, ako to máte radi.
7. Po upečení podávajte so nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a kyslou smotanou a hlavne si ich vychutnajte s chuťou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť! Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej facebookovej skupine Prima kuchárka, a neváhajte navštíviť aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.