HomeReceptyRecept na mrkvový zákusok s pomarančovou šťavou a vlašskými orechmi

Recept na mrkvový zákusok s pomarančovou šťavou a vlašskými orechmi

Tento mrkvový koláč s pomarančovou šťavou a vlašskými orechmi predstavuje dokonalú kombináciu sviežich citrusových tónov a jemnej sladkosti mrkvy. Vlašské orechy pridávajú koláču príjemnú chrumkavosť, ktorá kontrastuje s hladkým cestom. Vďaka pomarančovej šťave je koláč výnimočne jemný a má osviežujúcu chuť, ktorú si určite zamilujete. Je to ideálny dezert nielen na špeciálne príležitosti, ale aj ako sladká bodka k šálke kávy alebo čaju. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vás prekvapí svojou ľahkosťou a bohatou chuťou!

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Mrkvový koláč so pomarančovou šťavou a vlašskými orechmi

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 stredne veľké mrkvy (300 g).
  • 4 stredne veľké vajcia.
  • 200 g cukru.
  • 100 ml pomarančovej šťavy.
  • 100 ml slnečnicového oleja.
  • 300 g múky.
  • 1 čajová lyžička škorice.
  • 16 g prášku do pečiva.
  • 150 g vlašských orechov.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • práškový cukor.
  • vlašské orechy.
  • Ako pokračujeme:

    1. Najprv nastrúhajte mrkvu na strúhadle a na chvíľu ju odložte.

    2. Cesto: V miske rozklepneme vajcia, vyšľaháme a postupne za stáleho šľahania pridávame cukor. Potom prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme slnečnicový olej a v dvoch etapách prisypeme múku. Následne do zmesi pridáme škoricu a prášok do pečiva – dobre vyšľaháme a v dvoch fázach pridáme nastrúhanú mrkvu – premiešame stierkou. Na záver do cesta vmiešajte nasekané vlašské orechy.

    3. Vzniknuté cesto vložte do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú ste vyložili pergamenom a jemne pretrepte.

    4. Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút pri 175 °C dozlatista a po upečení nechajte koláč vychladnúť.

    5. Po vychladnutí koláč vyberte z formy, odstráňte pergamen a ozdobte ho – posypte preosiatym práškovým cukrom.

    6. Lahodný mrkvový koláč s príchuťou pomarančovej šťavy a vlašských orechov podávajte so sladkosťou, skvelou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?