Torta je nepostrádateľným ‚atribútom‘ takmer každej oslavy.
Tento pokrm má jednu nevýhodu, ktorá sa prejaví pri krájaní: kúsky sú často nerovnomerné, rozpadávajú sa – a celkovo zákusok nemusí stačiť na pohostenie všetkých prítomných.
Avšak, s použitím triku navrhnutého odborníčkou zo internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárkou Juliou Archipovovou, sa tomuto problému môžete vyhnúť.
Spôsob krájania torty, ktorý je uvedený nižšie, zabezpečí, že každý hosť dostane svoj vlastný kúsok pochúťky, pričom všetky budú rovnomerné a rovnako veľké.
Aby ste to dosiahli, najprv tortu rozrežte na polovicu a potom každú z polovíc rozdeľte na segmenty. Tento proces by mal prebiehať cik-cak, pričom sa smer noža mení pod rôznymi uhlami – najprv na jednu stranu, potom na druhú.
Takto namiesto ôsmich štandardných plátkov koláča získate dvanásť.
A ak výsledné plátky rozdelíte na polovicu, hlavné jedlo sviatku budú môcť ochutnať viac ako dve desiatky ľudí.
Táto metóda skutočne rieši jeden z najčastejších problémov, ktoré môžu nastať pri krájaní torty.
Od osoby krájajúcej tortu sa predovšetkým vyžaduje, aby prvá línia rezu viedla presne stredom dezertu. To je záruka, že plátky budú mať rovnakú veľkosť.