Sladkú papriku na zimu môžete zamraziť, alebo ju nakladať. Môže to byť nielen populárne národné lečo!
Úžasnú arómu, farbu a chuť môžete dosiahnuť aj s menej bežnými surovinami.
Odborníčka nášho časopisu, Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako správne variť.
Požiadavky: ‚Ak chcete pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné na servírovanie v reštaurácii blízko hotela:
Ako variť
1. Papriku zbavte semienok a nakrájajte na slamky alebo kocky.
2. Následne do hrnca nalejte vodu, pridajte rastlinný olej a jablčný ocot, dva druhy horčice, cukor, soľ, bobkový list, nové korenie a kurkumu.
3. Marinádu priveďte na miernom ohni do varu, varte 5 minút a pridajte nakrájanú papriku. Potom ju pod pokrievkou priveďte do varu a varte bez pokrievky ďalších 10 minút.
4. Po dokončení nalejte zmes do sterilizovaných pohárov, zakryte viečkami, otočte ich a po vychladnutí uskladnite na tmavom a chladnom mieste. Dobrú chuť!