Mnohí ľudia sa domnievajú, že výber ingrediencií pri príprave zemiakovej kaše je obmedzený.
Práve preto sa zvyčajne rozhodujeme medzi mliekom alebo zemiakovým vývarom.
Avšak zoznam možných variantov je omnoho širší, hovorí odborníčka na varenie v našom časopise, kuchárka Julia Archipova.
Čo môže fungovať ako skvelá náhrada klasického mlieka?
Ochutené maslo
Ako základ sa odporúča používať nerafinovaný olivový olej vysokéj kvality. Do neho sa pridáva rozdrvený cesnak, ktorý je vopred opečený v rúre.
Takisto môžete pridať malé množstvo mletého muškátového orieška a majoránky. Takéto pyré určite nezostane bez povšimnutia.
Parmezán
Táto prísada sa môže zdať dosť neočakávaná, ale do zemiakovej kaše ju môžete bez obáv zaradiť: na mlieko môžete pokojne zabudnúť. Parmezán by sa mal nastrúhať a pridať do zemiakovej kaše.
Chuť zemiakovej kaše sa stane neuveriteľne rafinovanou a zaujímavou.
Ak nezjete všetku zemiakovú kašu naraz, tento prípravok môžete využiť aj na prípravu pečiva s plnkou.