Tvaroh je jedným z najzdravších produktov, preto by ste ho mali konzumovať častejšie.
Na jeho základe sa pripravuje veľa jedál – knedle, tvarohové koláče, tvarohové nákypy.
Výrobok však môžete použiť aj na prípravu chutnej nátierky na sendvič, hovorí specialistka nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Ako si pripraviť chutné a zdravé sendviče
Zoznam ingrediencií
– Balenie tvarohu (200 gramov);
– polovica papriky;
– štipka chilli v prášku;
– po pár vetvičkách kôpru, petržlenu a bazalky;
– strúčik cesnaku a soľ.
Postup varenia
Ak je v nátierke prebytočná vlhkosť, nechajte ju odtiecť, aby nebola vodnatá.Papriku treba nakrájať nožom, rovnako ako cesnak a bylinky.
Uvedené zložky pošleme do mixéra.
Pridáme soľ a chilli v prášku.Ak chcete, môžete pridať ďalšie koreniny, ale bylinky dodajú nátierke chuť už v tejto forme.
Potom môžete pokojne pristúpiť k príprave samotných sendvičov.
Nie som si istá, či mi pripadá správne pridávanie chilli do nátierky s tvarohom, ale určite to dodá zaujímavú chuťovú nuansu. Možno skúsim s menším množstvom na začiatok.