HomeReceptyGurmánske krémové rezy s čokoládovým a vanilkovým krémom!

Gurmánske krémové rezy s čokoládovým a vanilkovým krémom!

Ak vás nebaví pečenie, máme pre vás riešenie v podobe tohto chutného receptu bez pečenia! Dnes si teda pripravíme nepečené vanilkové rezy s čokoládovým krémom! Som presvedčená, že tento nepečený dezert si u vás doma rýchlo oblíbíte a dnes ho určite nerobíte naposledy!

Jedinou nevýhodou tejto piškótovo-krémovej mňamky je, že pre ideálny pôžitok ju musíme nechať v chladničke, aby dezert poriadne stuhol, ideálne cez noc. Piškóty cez noc nasiaknu kávovou chuťou „čo ešte viac rozvášni vaše chuťové poháriky.

Už sa vám zbíhajú sliny? Poďme si spoločne pripraviť tento nepečený koláč s vanilkovým a čokoládovým krémom!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.

Ak hľadáte ďalšie dostatky, určite vyskúšajte tento oplátkový koláč!

Vynikajúci recept na nepečené vanilkové oplátkové koláče:

Čo budeme potrebovať:

Cesto:.

  • 1-2 vrecká sušienok.
  • 150 ml kávy.
  • 50 g čokolády.
  • Čokoládový krém:.

  • 600 ml smotany.
  • 600 g čokolády.
  • 100 g masla.
  • Vanilkový krém:.

  • 1 l mlieka.
  • 200 g cukru.
  • 2 žĺtky.
  • 5 čajových lyžičiek škrobu.
  • 100 g masla.
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie.
  • 2 vrecúška vanilkového cukru.
  • Ako postupovať:

    1. Začnite s čokoládovým krémom. Postupne pridávajte čokoládu a maslo. Miešajte ďalej. Po chvíli plameň odstavte.

    2. Teraz vanilkový krém: zmiešaj mlieko, cukor, škrob, vanilkový cukor, soľ a 2 žĺtky. Dôkladne premiešame a postavíme na mierny oheň. Za stáleho miešania priveďte do varu a znížte teplotu.

    3. Do ešte horúceho krému pridajte maslo a vanilkovú esenciu. Dôkladne premiešajte (ak dáte maslo do horúcej smotany, nemalo by sa zrážať).

    4. Teraz si pripravíme plech na pečenie, na ktorého dno poukladáme piškóty, ktoré sme namočili do kávy (kávu sme si normálne uvarili a osladili).

    5. Na piškóty nasleduje vanilkový krém, potom opäť vrstva piškót namočených v káve. Na piškóty položíme čokoládový krém. Nasledujú opäť piškóty a na ne zvyšok vanilkového krému.

    6. Nakoniec môžete čokoládu nastrúhať na malé hoblinky. V úplne poslednom kroku vložíme náš dezert na noc do chladničky.

    Dobrú chuť!

    Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Sladká receptová inšpirácia, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nesúhlasím s tvrdením, že jedinou nevýhodou tejto mňamky je čakanie, kým stuhne v chladničke. Myslím si, že obsah cukru by mohol byť príliš vysoký pre niektorých, a možno by bolo dobré zvážiť možnosť upravenia receptu pre tých, ktorí preferujú menej sladké dezerty.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?