Teraz skúsené hostesky nemajú ani chvíľu voľného času: sú zaneprázdnené sezónnymi prípravami.
Dôležité miesto v každej rodine zastávajú uhorky, ktoré výborne dopĺňajú každé jedlo..
Aby však príprava vyšla čo najchutnejšie, oplatí sa do pohára pridať špeciálne ingrediencie, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Čo môžete pridať do pohára
Dubové a čerešňové listy
V prvom rade stojí za to pripomenúť si tieto úžasné zložky, vďaka ktorým budú uhorky neuveriteľne chutné.Práve ony pomôžu zachovať chrumkavosť.
Tú zabezpečujú triesloviny obsiahnuté v zložení.Zvyčajne sa na trojlitrový pohár berie jeden dubový list a dva čerešňové lístky.
Ríbezle
Táto prísada sa stala najvernejšou klasikou: ríbezle urobia uhorky oveľa aromatickejšími a zaujímavejšími.Táto zložka tiež ‚zjemní‘ drsnosť dubových listov.
Tri lístky na jednu nádobu (3 litre) budú úplne stačiť.
Zelenina
Ak ste nevedeli, kam poslať kôprové dáždniky alebo prerastenú petržlenovú vňať, oplatí sa nájsť pre ne dôstojné využitie tým, že ich pošlete do nádoby s uhorkami.
Na trojlitrový pohár vezmite jeden dáždnik a malé množstvo petržlenu.
‚
Napriek tomu, že článok obsahuje nápady o spôsobe prípravy uhorkových nádobi, musím pripomenúť, že výsledná chuť je stále veľmi individuálna a závisí od preferencií každého hostiteľa. Možno by bolo užitočné uviesť aj alternatívne ingrediencie alebo spôsoby prípravy pre tých, ktorí nie sú fanúšikmi tradičných tipov.