Dnes vám prinášame neodolateľný recept na Hrncové domáce buchtičky, ktoré si získajú vaše srdce na prvé zahryznutie. Zabudnite na kupované pečivo plné konzervantov a pripravte si vlastné chutné a chrumkavé buchty, ktoré doslova nemajú chybu!
Náš jednoduchý a osvedčený recept vám prinesie úspech aj v kuchyni, keď ste začiatočník. Ako odmerky používate len šálky, čo vás ušetrí zložitého váženia jednotlivých surovín. Ingrediencie, ktoré bežne nájdete doma, sa premenia na čarovné buchty, ktoré budú kraľovať na vašom stole.
Čo budeme potrebovať:
Ako pokračujeme:
1) Najprv si pripravte všetky zložky a do malej misky dajte droždie. Pridáme čajovú lyžičku cukru a trochu teplého mlieka. Kvasnice necháme aktivovať asi 10-15 minút, kým sa na povrchu nevytvorí pena. Ak používate sušené droždie, postupujte podľa pokynov na obal.
2) Medzitým vo väčšej miske zmiešajte 3 šálky hladkej múky a čajovú lyžičku soli.
3) K aktivovanému droždiu pridajte pol šálky oleja a vajíčko. Dôkladne premiešajte.
4) Zmes s droždím, olejom a vajcom pridajte do misky s múkou a soľou. Postupne prilievajte zvyšné mlieko.
5) Vypracujte hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na prsty ani na misu. Ak sa cesto príliš lepí, pridajte ešte trochu múky. Ak je suché, pridajte trochu mlieka.
6) Cesto nechajte v miske prikryté utierkou alebo potravinovou fóliou kysnúť na teplom mieste približne 1-2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
7) Po vykysnutí cesto rozdeľte na menšie kúsky a vytvarujte z nich buchty podľa vlastnej chuti. Môžete ich urobiť okrúhle, oválne alebo iné tvary.
8) Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a položte naň vytvarované buchty.
9) Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
10) Nechajte huby ešte niekoľko minút odpočívať na plechu, aby sa opäť trochu rozvoniavali a vykysli.
11) Potom ich vložte piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 stupňov Celzia približne na 10 minút alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
12) Po upečení vyberte buchty z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť na mriežke.
Odporúčame: Upečte si chutný domáci chlieb rýchlo a jednoducho.
Vaše domáce chlebíky v hrnci sú pripravené! Môžete ich podávať teplé s maslom, džemom alebo si ich vychutnať s obľúbeným šalátom či nátierkou. Sú skvelou alternatívou k chlebu kupovanému v obchode a môžete si ich vždy vychutnať s vedomím, že sú úplne čerstvé a bez pridaných chemikálií. Dobrú chuť!
Ahoj, tento recept znie úžasne! Určite ho vyskúšam a ak budú buchtičky naozaj také dobré, ako sa tvárite, určite ich nepremrhám len na sebe, ale podožejejm aj mojich blízkych! Ďakujem za inšpiráciu!