Viete, že niektoré skupiny ľudí by sa mali vyvarovať konzumácii broskýň so šupkou?
Prezradíme vám, komu je jedlo tohto ovocia so šupkou nevhodné.
Kto by sa mal vyhnúť broskyniam so šupkou
Po prvé, konzumácia broskýň so šupkou nie je odporúčaná pre tých, ktorí sú alergickí na zložku rPru p 3.
Taktiež by sa mali vyhnúť tomuto ovociu so šupkou osoby trpiace syndrómom dráždivého čreva.
Naopak, tí, ktorí nemajú žiadne zdravotné kontraindikácie, môžu a mali by si vychutnávať broskyne so šupkou.
Broskyňová šupka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a ďalšie prospešné látky.
Vedci prostredníctvom experimentov na potkanoch zistili, že zlúčeniny nachádzajúce sa v broskyňovej kôre chránia pred oxidačným poškodením mozgu, obličiek a pečene.
Áno, ale čo ak tieto výskumy na potkanoch nemajú úplnú paralelu s účinkami na ľudské telo? Nemáme dostatočné dôkazy, aby sme mohli tvrdiť, že broskyne s pokožkou majú rovnaký prospech aj pre nás ľudí.