Udržať uhorky čerstvé aj jeden mesiac je zvyčajne mimoriadne náročná úloha: zelenina rýchlo stráca svoju pevnosť a šťavnatosť.
To sa dá ľahko vysvetliť prítomnosťou veľkého množstva vody v ich zložení.
Existuje však metóda, ktorá vám umožní vychutnávať si uhorky približne šesť mesiacov. Zelenina bude rovnako chutná, akoby ste ju práve vytrhli zo záhonu.
Aká to tajná metóda, o ktorej by sme mali vedieť
Ako sa ukázalo, táto metóda je dosť stará, a preto sa na ňu zabudlo. Budeme potrebovať len veľmi málo ingrediencií. Stačí nazbierať asi pol kilogramu žihľavy a zakúpiť kilogram obyčajnej hrubej soli. Toto množstvo je relevantné pre desať kilogramov uhoriek.
Najskôr je potrebné zeleninu umyť, osušiť a odstrániť konce. Žihľavy by mali byť najlepšie umyté a nasekané.
Vezmite si nádobu na uskladnenie. Môže to byť sud alebo veľký hrniec so smaltovaným povrchom. Na dno nasypte centimetrovú vrstvu soli. Potom vložte uhorky, opäť posypte soľou a prikryte vrstvou žihľavy.
Postup opakujte, kým nebudete mať uhorky úplne naplnené. Na žihľavy so soľou položte gázu, ohnite ju a nechajte na chladnom mieste 72 hodín.
Slaný nálev sceďte, uhorky preložte do pohárov a zalejte tekutinou. Použite dve veľké lyžice soli na 4 šálky vody.
Je skvelé, že ste zdieľali túto metódu na udržanie čerstvosti uhorky. Avšak, text by mohol byť ešte nápätejšie a pútavejšie napísaný, aby bol čitateľ viac zapojený. Možno by pomohlo pridať viac detailov o histórii metódy alebo osobnom zážitku s ňou. Ďalšie rozvinutie tém by mohlo zvýšiť hodnotu vašoho obsahu. Ďakujem za podelenie sa s týmto užitočným tipom!