Ukázalo sa, že chutné rezne môžete pripraviť aj bez mäsa.
Cuketa môže byť základom pre chutné ‚puky‘.
Hlavnou vecou je dodržiavať presný recept. Potom kuchárka získa skutočnú dobrotu.
O tajomstve prípravy chutných cuketových rezňov sa podelila odborníčka na kuchárstvo a šéfkuchárka štvrtej kategórie Julia Archipova, ktorá pôsobí v sieťovom vydaní ‚Belnovosti‘.
Recept na cuketové rezne
Nastrúhajte dve cukety. Vzniknutú zmes vložte do misky, rozdrobenú zeleninu posypte trochou soli (stačí pol čajovej lyžičky), a potom dôkladne premiešajte. Nechajte odležať 10 minút.
Počas tejto doby nakrájajte 6 plátkov chleba na kocky a rozmixujte ich v mixéri. To isté urobte s jednou cibuľou.
Po uplynutí 10 minút odstráňte z cuketovej zmesi prebytočnú tekutinu. Vzniknutý základ zmiešajte s predtým nakrájaným chlebom a cibuľou.
Do zmesi pridajte 2 surové vajcia, 1 lyžicu majonézy, niekoľko nadrobno nasekaných strúčikov cesnaku, 3 lyžice strúhanky a 1 lyžicu múky.
Vytvorí sa vám základ, z ktorého vytvoríte niekoľko ‚pukov‘. Každý z nich namočte do strúhanky a vyprážajte na panvici z oboch strán dozlatista.
Hotové rezne budú mať neuveriteľne lákavý vzhľad a veľmi výraznú chuť. Členovia vašej rodiny si z tohto jedla určite prídu na svoje, rovnako ako vaši hostia.
Ahoj autorka, skvelý recept na cuketové rezne! Avšak možno by bolo ešte pre čitateľov užitočné, ak by si pridala nejaké tipy na pestovanie či výber najlepších čerstvých cukiet. Čo myslíš?