Tento recept na pečené paradajky s cesnakom a bylinkami je výbornou voľbou, ak chcete spracovať paradajky do zásoby a užiť si ich chuť aj počas chladnejších mesiacov. Pečené paradajky získavajú intenzívnu chuť vďaka bylinkám a olivovému oleju, pričom sú ideálnou prílohou, predjedlom alebo prísadou do šalátov a iných jedál.
Zloženie: 1
Postup
1) Príprava paradajok: Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na štvrtiny. Pripravte si plech vyložený papierom na pečenie a rozložte naň nakrájané paradajky.
2) Príprava cesnaku: Olúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na malé kocky. Cesnakom rovnomerne posypte paradajky.
3) Ochutenie: Paradajky ochutíme soľou, cukrom, sušeným tymianom a bylinkami z Provence. Pre extra arómu a chuť pridajte aj niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu.
4) Pečenie: Paradajky vložte do rúry predhriatej na 130 °C a pečte približne 1 hodinu, kým nebudú krásne mäkké a mierne opečené.
5) Uskladnenie: Po upečení preložte paradajky do sterilizovaných pohárov. Do každej nádoby pridajte vetvičky čerstvého tymiánu. Paradajky zalejte olivovým olejom, až kým nebudú úplne ponorené, a pevne uzavrite.
6) Podávanie: Pečené paradajky môžete podávať ako predjedlo, prílohu, alebo ich pridať do šalátov a iných jedál. Majú bohatú chuť a sú skvelým doplnkom každého jedla.
Skúste tiež:
Záver
Tento recept na pečené paradajky je dokonalým spôsobom, ako si uchovať chuť leta na dlhý čas. Bohatá chuť cesnaku a byliniek v kombinácii so slaným olejom dodáva paradajkám jedinečný charakter. Vyskúšajte ich ako predjedlo alebo prílohu k obľúbeným jedlám!
Recept na pečené paradajky znie pokušujúco, no zdá sa mi, že množstvo olivového oleja je pomerne vysoké. Máte skúsenosť s redukciou množstva oleja a ako by sa to mohlo prejaviť na výslednom chuťovom zážitku?