HomeReceptyJednoduchý recept na výborný jablkový koláč - ako od babičky!

Jednoduchý recept na výborný jablkový koláč – ako od babičky!

Stačí 5 jabĺk! Presne toto množstvo je potrebné na prípravu tohto vynikajúceho dezertu! Dnes si spolu pripravíme nadýchaný jablkový koláč, na ktorý budete potrebovať iba 8 surovín. Dezert vás osloví svojou úplne jednoduchou a rýchlou prípravou. Hotový ho máte za niekoľko minút! Tento dezert je skvelým pohostením pre nečakané návštevy.

Zaujal vás tento dezert? Tak si nasaďte kuchársku čiapku, vezmite do rúk mixér a poďme sa spoločne pustiť do prípravy tohto lahodného jablkového koláča, na ktorý stačí len 8 ingrediencií!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte aj tento oplátkový koláč!

Vynikajúci recept na nadýchaný jablkový koláč:

Čo budeme potrebovať:

  • 5 vajec.
  • 100 g kryštálového cukru.
  • 100 ml rozpusteného masla.
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany.
  • 280 g hladkej múky.
  • 8 g prášku do pečiva.
  • 10 ml vanilkovej arómy.
  • 5 jabĺk.
  • Ako pokračujeme:

    1. Začnite šľahaním vajec. Môžete použiť mixér.

    2. Po vyšľahaní do peny pridajte vanilkovú arómu, rozpustené maslo a kyslú smotanu. Opäť dôkladne premiešajte.

    3. Nakoniec pridajte múku a opäť dôkladne zamiešajte pomocou mixéra.

    4. Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kúsky alebo mesiačiky. Potom ich prisypte do cesta a dobre premiešajte.

    5. Na záver zmes navrstvíte do formy na pečenie.

    6. Pečte pri teplote 180 stupňov Celsia približne 20 minút.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Podeľte sa o tento fantastický recept so svojimi priateľmi! Som si istý, že aj oni si na ňom pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ receptov na jablkový koláč.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nesúhlasím s tvrdením o použití mixéra pri šľahaní vajec. Podľa môjho názoru je lepšie vajcia šľahať ručne vidličkou, aby sa dosiahla lepšia konzistencia cesta. Ďalej by som odporučila zvýšiť množstvo kyslej smotany pre lepšiu šťavnatosť jablkového koláča. Inak je to skvelý recept!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?