HomeReceptyJednoduchý recept na výborný jablkový koláč - ako od babičky!

Jednoduchý recept na výborný jablkový koláč – ako od babičky!

Stačí 5 jabĺk! Presne toto množstvo je potrebné na prípravu tohto vynikajúceho dezertu! Dnes si spolu pripravíme nadýchaný jablkový koláč, na ktorý budete potrebovať iba 8 surovín. Dezert vás osloví svojou úplne jednoduchou a rýchlou prípravou. Hotový ho máte za niekoľko minút! Tento dezert je skvelým pohostením pre nečakané návštevy.

Zaujal vás tento dezert? Tak si nasaďte kuchársku čiapku, vezmite do rúk mixér a poďme sa spoločne pustiť do prípravy tohto lahodného jablkového koláča, na ktorý stačí len 8 ingrediencií!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte aj tento oplátkový koláč!

Vynikajúci recept na nadýchaný jablkový koláč:

Čo budeme potrebovať:

  • 5 vajec.
  • 100 g kryštálového cukru.
  • 100 ml rozpusteného masla.
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany.
  • 280 g hladkej múky.
  • 8 g prášku do pečiva.
  • 10 ml vanilkovej arómy.
  • 5 jabĺk.
  • Ako pokračujeme:

    1. Začnite šľahaním vajec. Môžete použiť mixér.

    2. Po vyšľahaní do peny pridajte vanilkovú arómu, rozpustené maslo a kyslú smotanu. Opäť dôkladne premiešajte.

    3. Nakoniec pridajte múku a opäť dôkladne zamiešajte pomocou mixéra.

    4. Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kúsky alebo mesiačiky. Potom ich prisypte do cesta a dobre premiešajte.

    5. Na záver zmes navrstvíte do formy na pečenie.

    6. Pečte pri teplote 180 stupňov Celsia približne 20 minút.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Podeľte sa o tento fantastický recept so svojimi priateľmi! Som si istý, že aj oni si na ňom pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ receptov na jablkový koláč.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo pridať pri vyprážaní zemiakov: šéfkuchári odhalili hlavné tajomstvá

    Ak sa naučíte chutne vyprážať zemiaky, výrazne vám to uľahčí život: keď chcete rodine dopriať kvalitný a cenovo dostupný pokrm, vždy budete mať...

    Rýchly a lahodný recept z rúry – bravčové mäso so šampiňónmi, cibuľou a syrom

    V dnešnej uponáhľanej dobe často hľadáme recepty, ktoré nielen potešia naše chuťové poháriky, ale aj nám nezaberú príliš veľa času v kuchyni. Tento recept...

    Gurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s rozdrvenými paradajkami

    Ak túžite po skutočne chutnom a zároveň nenáročnom kulinárskom zážitku, poteší vás náš recept na gurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s...

    Ako naložiť najchutnejšie papriky na zimu: overený recept

    Na prípravu leča sa zvyčajne používajú papriky domáceho pôvodu. Existuje niekoľko receptov, ktoré uspokoja rôzne chute.Pre hostinských je ponúkaný paprikáš na balkánsky spôsob. Hovorí...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?