HomeJedloPrečo sa kotlety nesmažia: skúsení kuchári sa podelili o svoje tajomstvá.

Prečo sa kotlety nesmažia: skúsení kuchári sa podelili o svoje tajomstvá.

Jedna z najnepríjemnejších situácií v kuchyni môže byť nasledovná: na stôl servírujete dokonalé kotlety s kôrkou, ale pri ochutnávaní sa ukáže, že sú vo vnútri surové.

Toto sa môže stať každej hostiteľke.

Aby ste sa pred takýmto zlyhaním ochránili, oplatí sa poznať hlavné príčiny, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Prečo nie sú kotlety prepečené

Nezohľadnili ste druh mäsa

Je potrebné si uvedomiť, že kotlety na báze červeného mäsa sa smažia oveľa dlhšie ako hydinové výrobky, takže tento bod by sa mal vždy zohľadniť.

Objem

Čím väčší je váš výrobok, tým väčšie je riziko, že sa pokrm nestihne usmažiť.Preto je vždy dobré pripravovať stredne veľké kotlety.

V opačnom prípade sa výrobok môže zvonka spáliť, ale zvnútra zostane surový.

Cibuľa

Niekedy môže byť príčinou to, že ste cibuľu nakrájali príliš nahrubo.Aj krájanie nožom predlžuje čas smaženia.

Ak chcete, aby sa kotlety pripravili rýchlejšie, zeleninu nasekajte pomocou mlynčeka na mäso alebo mixéra.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Skvelé rady od Julii Archipovej! No čo by ste poradila ak nemáme dostatok času na prípravu? Myslíte, že je možné nejako skrátiť dobu smaženia bez toho, aby sme riskovali nedopečené kotlety?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?