Mnohí sa domnievajú, že ľudia, ktorí si v kaviarňach vyberajú alternatívy mlieka, sa chcú len odlíšiť od zvyšku davu.
Toto je mylná predstava.
Kravské mlieko už dávno neprekvapuje gurmánov, ktorí chcú objaviť nové aspekty kávy, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.
Prečo si skutoční znalci vyberajú kokosové mlieko
Má vynikajúcu chuť
Kokosové mlieko dodáva aj štandardnému kávovému nápoju určitú exotickú chuť.Kokosové mlieko je svojou chuťou skutočne jedinečné.
Stačí ho aspoň raz vyskúšať, aby ste sa presvedčili.
Náhrada cukru
Pravý gurmán by do kávy nikdy nepridal cukor: táto zložka zbavuje nápoj jeho identity.Dokonca aj špičková zrnková káva sa kvôli cukru chuťovo nelíši od lacnej kávy zo supermarketu.
Kokosové mlieko má prirodzenú sladkosť, ktorá len zvýrazňuje chuť a vôňu kávy, ale ‚nezabíja‘ ich.
Prečo by sme mali kokosové mlieko považovať za lepšiu voľbu? Nezdá sa vám, že ide len o obyčajný marketingový ťah? Možno by sme mali skúsiť zdôvodniť výber alternatívneho mlieka aj inak než len exotickou chuťou. Čo je podľa vás pravá pridaná hodnota kokosového mlieka oproti tradičnému?