HomeJedloKvôli akým chybám nemôžete pripraviť lahodné vyprážané zemiaky: robí ich veľa ľudí.

Kvôli akým chybám nemôžete pripraviť lahodné vyprážané zemiaky: robí ich veľa ľudí.

Každý chce mať talent na prípravu dokonalých vyprážaných zemiakov: takúto zručnosť každý ocení.

Jednoduchý pokrm sa však nie vždy podriadi nášmu úsiliu.

Niekedy sa zemiaky rozpadávajú, sú zle opečené alebo sa ukážu bez chuti.

Preto sa oplatí odstrániť hlavné chyby spojené s prípravou tohto pokrmu, hovorí odborníčka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

O akých chybách sa oplatí vedieť?

Soľ

S touto zložkou by ste mali byť mimoriadne opatrní.Ak soľ zavediete skôr, zemiaky sa rozpadnú a vznikne nechutná hmota.

Ak ju zavediete neskoro, zemiaky budú mdlé.

Preto zemiaky osolíme asi päť minút pred ich prípravou.

Smažte len na rastlinnom oleji

Áno, tento výrobok je ideálny na tepelnú úpravu zemiakov, ale nedodáva chuť ani vôňu.Preto je vhodné pri zahrievaní rastlinného oleja rozpustiť trochu bravčovej masti.

Môžete pridať aj kúsok masla.

Nedostatok korenia

Ignorovanie korenia rozhodne nie je pre pokrm dobré, preto používajte správne korenie.Majoránka a rozmarín sa hodia k zemiakom.

Môžete pridať aj malú štipku muškátového orieška.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo pripraviť z jabĺk na zimu: lahodné pyré namiesto nezaujímavého džemu.

Recept na chutné jablkové pyré s kondenzovaným mliekom, ktoré sa dá na zimu zavariť namiesto džemu, si získava popularitu medzi ženami v domácnosti....

Zberáte zimný cesnak? Nezabudnite ho zasadiť na voľný záhon – nebudete ľutovať.

Prišla posledná tretina augusta.Úroda zimného cesnaku mala byť už dávno zozbieraná. Okrem toho sa v tomto období už z mnohých záhonov vyčistila skorá...

Ako otvoriť ‚diskontný‘ mlynček na korenie: možno ho znovu naplniť a používať neobmedzene dlho

V dnešnej dobe, keď sa snažíme minimalizovať množstvo odpadu a zvýšiť udržateľnosť v našich domácnostiach, sa mnohí z nás obracajú na kreatívne spôsoby opätovného...

Ako vymazať kurča na pečenie v rúre: určite sa objaví lahodná kôrka

Mnohí ľudia radi pečú kurča v rúre, pretože vták je potom oveľa chutnejší. Stojí za to vedieť, že pokrm sa dá vždy...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?