Niektorí môžu byť prekvapení perspektívou varenia palaciniek na vodke, pretože táto možnosť sa zdá byť veľmi zvláštna.
Skúsení kuchári však vedia, že takéto palacinky sú neuveriteľne chutné.
Spravidla je to vodka, z ktorej sa robia vynikajúce askéty s dierami, poznamenáva odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipovová.
Ako pripraviť palacinky na vodke
Zoznam ingrediencií
– 1/2 šálky múky;
– Dve šálky stredne tučného mlieka;
– po jednej veľkej lyžičke rastlinného oleja a masla;
– pol malej lyžice sódy bikarbóny;
– malá lyžička vodky;
– štipka soli;
– cukru (toľko, koľko ste zvyknutí);
– jedno slepačie vajce.
Spôsob prípravy
Nemusíte sa obávať, že by vodka nejako ovplyvnila chuť palaciniek: nikto si také množstvo alkoholického nápoja nevšimne.Okrem toho vodka splní svoju funkciu a vyparí sa.
Najskôr je potrebné spojiť slepačie vajce s cukrom do homogénnej hmoty.Mlieko by sa malo predtým trochu zohriať a opatrne vniesť do hlavnej zmesi.
Maslo by malo byť mäkké.Do múky najprv pridáme sódu bikarbónu a soľ a potom ju po častiach pridávame do hlavnej zmesi.Premiešajte, pošlite do nej vodku a oba druhy masla.Opäť premiešajte a začnite pripravovať palacinky.
Napriek zaujímavému receptu na palacinky s vodkou, by som však zdôraznila dôležitosť zodpovednej konzumácie alkoholu. Možno by bolo prospešné uviesť, že ak pripravujete jedlo pre deti, bolo by vhodné vymeniť vodku za nealkoholickú alternatívu, aby sme podporovali zdravé stravovacie návyky od útleho veku.