Ryža patrí medzi veľmi dôstojné prílohy, takže obilniny možno nazvať ideálnymi na obed alebo večeru.‘.
Niekedy sa nám však zdá, že jej chuť je príliš jednoduchá a nekomplikovaná.
V takýchto prípadoch prídu na pomoc tajomstvá varenia, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Čo by ste mali pridať do hrnca?
Ocot
Môžete doň vložiť štandardný ocot aj jablčný ocot.Výsledkom je, že ryža sa určite nebude lepiť a pri podávaní bude vyzerať krásne.
Nepreháňajte to však: octu stačí len trochu.
Čaj
Tento trik už vyskúšalo mnoho ľudí: ryža sa s čajom naozaj stáva zaujímavejšou.Musíte si len vybrať ten správny.
Vrecúško zeleného čaju pridané počas varenia zmení prílohu na nepoznanie.
Experimentovať môžete aj s jazmínovým čajom: aj ten zaujímavým spôsobom zvýrazní chuť ryže.
Citrón
Môžete pridať trochu kôry, aby bola chuť ryže bohatšia a výraznejšia.Alebo môžete pridať len malú lyžičku citrónovej šťavy.
V tomto prípade si krúpy udržia svoj tvar.
Nezdá sa mi, že pridávanie čaju do ryže ju skutočne zaujímavejšou spraví. Myslíte si, že tým neubudne na autentickom chuťovom zážitku? Možno by bolo lepšie skúsiť iné príchute, ktoré by ryžu obohatili, no neovplyvnili by ju tak výrazne.