Mnoho ľudí počulo, že koreň zázvoru má jedinečné zloženie, vďaka ktorému môže mať na organizmus pôsobivý účinok.
Väčšinou ho však používame len ako hlavnú zložku nápojov, čo neumožňuje naplno si uvedomiť jeho blahodarné vlastnosti.
Preto sa oplatí dozvedieť sa, ako ho môžete využiť pri varení, podelila sa o jemnosti kuchárka nášho časopisu, kulinárska expertka Julia Arkhipova.
Ako sa dá použiť koreň zázvoru?
Jedlá z kuracieho mäsa
Hydina je dobrá v mnohých ohľadoch, ale má významnú nevýhodu: je to slabá chuť, ktorú treba zvýrazniť korením.Ideálny by bol zázvorový prášok.
Akékoľvek jedlá na báze ryže
Pri príprave ryžových pokrmov sa môže používať čerstvý, nakladaný a práškový zázvor.Tento výrobok dokonale zvýrazňuje chuť ryže.
Strukoviny
Zvlášť dobre sa kombinuje koreň zázvoru pri varení pokrmov z rôznych druhov šošovice a hrachu.Ale aj všetky ostatné druhy strukovín sú s ním výbornými ‚priateľmi‘.
Tento článok ma naozaj prekvapil! Myslela som si, že zázvor je skvelý len do nápojov. Aký by bol váš názor, keby sa v tomto prípade zázvorový prášok pri jedlách z kuracieho mäsa zdôrazňoval namiesto zázvoru vo forme čerstvého koreňa?