Je dôležité vedieť, ako nakrájať cibuľu bez plaču, pretože túto zložku používajú takmer všetky hlavné jedlá.
Zložka síra však často spôsobuje slzy aj u tých najsilnejších a najodolnejších ľudí.
Preto sa oplatí aplikovať známe kulinárske tajomstvá vo vašej praxi, delí sa o skúsenosti odborníčka v oblasti varenia nášho časopisu kuchárka Julia Arkhipova.
Aké triky vám dokážu pomôcť
Chladnička
Mnohí ľudia sú si vedomí skutočnosti, že cibuľa stráca časť svojich slzotvorných schopností, ak stojí na polici chladničky približne desať minút.
Potom ju možno pokojne nakrájať.
Oddelenie mrazničky
A práve tu by mal nôž ‚odpočívať‘, kým začnete variť.Príslušenstvo môžete nechať 5 až 10 minút.To bude úplne stačiť na to, aby ste pri práci s cibuľou neplakali.
Doska so studenou vodou
Ak potrebujete nakrájať viac ako jednu cibuľu, oplatí sa zálohovať.Do taniera treba naliať studenú vodu.Ak je to možné, pridajte niekoľko kociek ľadu.
Nádobu postavte na stôl a počas varenia pravidelne manipulujte s nožom.
Hej, ale kto by to bol netrápil si tie slzy z cibule, čo? Hlavne nezabudnite dať nožík na odpočinok v mrazáku, možno aj on potrebuje chvíľku relaxu pred náročným krájaním. 🙂