Nakladané slepačie vajcia sú skvelým a nezvyčajným občerstvením, ktoré si získalo popularitu nielen v Nemecku, ale na celom svete.
Pre ruského človeka to nie je celkom bežné jedlo, ale jeho prípravou nielen prekvapíte originálnou chuťou, ale aj ohromíte svojich hostí jedinečným výrobkom.
O recept sa podelila odborníčka nášho časopisu, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Julia Archipovová.
1.Ocot 5% ocot – 250 ml.
2.Voda – 250 ml.
3.Kuchynská soľ – 2 polievkové lyžice.л.
4.Vavrínový list – 2-3 ks.
5.Kmín – 1/2 čajovej lyžičky (najlepšie použiť celé semená).
6.Čierne korenie – 1/2 čajovej lyžičky.
7.Cesnak – 3 malé strúčiky.
8.Varené kuracie vajcia – 10 kusov.
Príprava
Najprv si pripravte potrebné potraviny a rozložte ich na stôl.
Vezmite plastovú nádobu a zmiešajte v nej kuchynskú soľ, ocot a vodu.Opatrne miešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí.
Do vzniknutej marinády pridaj bobkový list, rascu, zrnká korenia a tri celé strúčiky cesnaku.
Vezmite si obyčajnú sklenenú nádobu (alebo iný riad, ale uistite sa, že má viečko).
Vložte do nej uvarené olúpané vajcia (po uvarení by mali byť vychladnuté).
Potom vajcia zalejte pripravenou marinádou tak, aby mohla vajcia úplne pokryť.
Potom nádobu pevne uzavrite a vložte do chladničky na 2-3 dni.
Po uplynutí uvedeného času môžete nakladané vajíčka pokojne vybrať a podávať na slávnostný stôl.Buďte si istí, že hostia ocenia jednoduchosť a jedinečnú chuť tohto pokrmu!
Článok je zaujímavý, ale čo ak moji hostia nebudú nakladané vajíčka obľubovať tak ako autorka? Možno by bolo dobré priniesť rôzne možnosti a nechať hostí vybrať podľa vlastného vkusu.