Výroba dobrých miešaných vajec nie je taká jednoduchá, ako sa môže na prvý pohľad zdať.
Veľmi často sa stáva, že pokrm vyjde príliš tenký, tvrdý a pripálený..
Existuje jedna častá chyba, ktorá oberá vyprážané vajíčko o jeho jemnosť, nadýchanosť a jasnú chuť.
Akej chyby sa teda dopúšťajú mnohí amatérski kuchári pri príprave miešaných vajec?
Na túto otázku odpovedala odborníčka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Julia Archipova.
Ako nesmažiť vajíčko
Vždy rozbijete vajce na horúcu panvicu? Už to nerobte!
V dôsledku náhleho teplotného rozdielu sa bielkoviny okamžite ‚zrazia‘ a prilepia sa na dno misky.
Výsledkom nie je nadýchané miešané vajíčko, ale nevábne tenká ‚placka‘.
Ako pripraviť miešané vajíčka
Vajíčko by ste mali rozbiť buď na studenej, alebo na teplej panvici, ale nie na horúcej!
Ak sa splní táto jednoduchá podmienka, miešané vajíčka budú dokonalé.
Po prvé, pokrm sa bude smažiť rovnomerne.Veľmi ľahko sa zabráni tomu, aby sa vajíčka prilepili.
Po druhé, miešané vajíčka budú vzdušné.Po tretie, pokrm sa nebude prilepovať na panvicu.
Výsledkom je, že zdanlivo jednoduché raňajky sa ukážu ako krásne vyzerajúce a zároveň veľmi chutné.
Aha, takže teraz vieme, že aj pri vajíčkách je táto jednoduchá podmienka rozbitie na studenej alebo teplej panvici, a nie na horúcej! Dúfam, že iné základné vedomosti v kuchyni takto zaujímavo nezostanú nepovšimnuté.