Blížiaca sa jeseň je tradičným časom na domáce pečenie.Najjednoduchším receptom je šarlota s jablkami.
Koláč je taký rozpoznateľný a známy, že sa jednoducho nedá jesť donekonečna.Poďme si povedať o chutnej alternatíve.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako pripraviť zátokový koláč so slivkami.
Požadované: ‚Vydajte sa na cestu, aby ste sa dostali do mesta, kde sa nachádza.‘:
Ako variť
1.Čisté slivky rozrežeme na polovice a odstránime jadierka.
2.Vajcia vyšľaháme s cukrom (60 g) do nadýchanej peny a pridáme soľ, rastlinný olej a kyslú smotanu.
3.Múku po malých častiach prešľaháme a preosejeme, pridáme kyselinu citrónovú a sódu bikarbónu, potom vymiesime cesto.
4.Formu na pečenie vymastíme maslom, nalejeme do nej cesto, poukladáme slivky rezom nahor a ponoríme ich do cesta.
5.Posypeme ich cukrom (20 g), prípadne škoricou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch 45-50 minút.
Po vychladnutí koláč vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.Dobrú chuť!