HomeReceptySladká lahôdka: tvarohové koláčiky s čerešňami, ktoré vás potešia

Sladká lahôdka: tvarohové koláčiky s čerešňami, ktoré vás potešia

Chcete si dopriať niečo naozaj výnimočné? Exkluzívne strešné cheesecaky sú tým pravým dezertom na každú príležitosť.Jemný tvaroh v kombinácii s višňami a mäkkým cestom vytvárajú dokonalú harmóniu chutí, ktorú si zamilujete.Tieto koláčiky sú ideálne nielen na nedeľné popoludnie, ale aj na slávnostný stôl.Vyskúšajte tento lahodný recept, ktorý poteší každý mlsný jazýček!

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Tvarohový koláč Roofies

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 5 vajec.
  • 130 g cukru.
  • štipka soli.
  • 170 g múky.
  • 50 ml mlieka.
  • Čerešňová náplň:

  • 300 g vykôstkovaných čerešní.
  • 50 g cukru.
  • 15 g kukuričného škrobu + 50 ml vody.
  • Krém:

  • 300 g smotanového syra.
  • 200 g tučnej smotany 33 % tuku.
  • 50 g cukru.
  • Zdobenie a posýpanie:

  • Rozomleté zvyšky cesta.
  • Ako postupovať:

    1. Cesto: V miske rozšľaháme vajcia, pridáme cukor a štipku soli – šľaháme do hladka.Potom do misy postupne v 2 etapách pridávame múku a nakoniec pridáme mlieko – dobre premiešame do hladka.

    2.Vzniknuté cesto vylejte na plech vyložený pergamenom, pekne rozotrite a uhlaďte.

    3.Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 180 °C dozlatista a po upečení necháme cesto trochu vychladnúť a odstránime pergamen.

    4. Čerešňová náplň.Nakoniec do panvice pridáme kukuričný škrob zmiešaný s vodou – dobre premiešame a niekoľko minút povaríme.Po uvarení prelož plnku do misky, prikry ju potravinovou fóliou a nechaj vychladnúť na izbovú teplotu.

    5.Pomocou pohára a noža vytvarujte z vychladnutého cesta okrúhle kolieska/krúžky a položte ich na čistý povrch.Zvyšky/kraje cesta nechajte bokom a nakoniec ich rozomelte na jemný piesok.

    6. Cream.

    7.Získaný krém rozotrite, pekne rozotrite a uhlaďte na kolieska cesta, potom krém vytvarujte do vlniek a do stredu naneste uvarenú višňovú náplň.Prikryjeme druhým kolieskom cesta, potom celý krém rozotrieme a zabalíme do pomúčených okrajov cesta.

    8.Nakoniec koláčiky ozdobte čerešňou a podávajte so slávou a eleganciou.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Ako vyprážať vajíčko tak, aby sa bielok neprilepil na dno a nebol príliš riedky: vďaka malému triku bude glazúrované vajíčko delikátne a vzdušné.

    Výroba dobrých miešaných vajec nie je taká jednoduchá, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Veľmi často sa stáva, že pokrm vyjde príliš...

    Nevyhadzujte škrupinky z orechov: 31+ nádherných dekorácií z orechov a škrupiniek na jesenné mesiace!

    Kto by si pomyslel, že sa dá vytvoriť niečo také krásne len z orechov a orechových škrupín! Naša fotogaléria však dokazuje, že je to...

    Čo urobiť namiesto šarlotky: recept na tortu s neobvyklou náplňou

    Blížiaca sa jeseň je tradičným časom na domáce pečenie.Najjednoduchším receptom je šarlota s jablkami. Koláč je taký rozpoznateľný a známy, že sa jednoducho...

    Najnebezpečnejšie zemiakové jedlo: prečo by ste sa ho mali vzdať

    Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny skupiny B.Zemiaky obsahujú aj vlákninu dôležitú pre trávenie.Výhody zemiakov však priamo závisia...

    Nedávné komentáře