Keď sa gazdiná zamýšľa nad tým, ako by mohla zlepšiť chuť a štruktúru mäsa, ako prvé jej napadne marinovanie.
Je to určite účinná metóda, ale nie každému vyhovuje, pretože marináda trochu mení pôvodnú chuť výrobku.
V tejto súvislosti odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipova, navrhuje použiť alternatívnu metódu, vďaka ktorej môže byť mäso mäkšie a šťavnatejšie a zachovať si chuť.
Hrubá morská soľ
Ak chcete mäso zmäkčiť, potrite ho hrubou morskou soľou so zrniečkami 0,4 až 0,7 mm a nechajte ho 40 až 60 minút v chladničke.
To je dostatočný čas na to, aby soľ prenikla do štruktúry mäsa, zvlhčila ho a zmäkčila vlákna, ale bez toho, aby stihla vylúčiť šťavy.
Na konci opláchnite alebo oškrabte soľ a môžete podniknúť ďalšie kroky na prípravu mäsa.
Alkohol
Táto možnosť je vhodná pre tých, ktorí chcú dusiť mäso, ale obávajú sa, že skončí tvrdé a suché.
Víno a koňak dodávajú mäsu zvláštnu chuť, ale vodka jeho chuť nemení.Na 1 kg bravčového mäsa postačí 50-gramový panák vodky.
Hoci sa alkohol v dôsledku tepelnej úpravy odparuje, neodporúča sa takto pripravené pokrmy dávať deťom.