HomeReceptyKuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou a čerstvou petržlenovou...

Kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou a čerstvou petržlenovou nátierkou

Tento recept na kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou je skvelou voľbou pre každého, kto miluje jedlá plné chuti a vône.Krehké kuracie mäso, dlho dusené na víne so stymianom a bobkovým listom, získa bohatú a aromatickú chuť.Pečená zelenina ako paprika, cibuľa a cesnak jej dodajú nielen farbu, ale aj štruktúru a sladkosť.Poďme na to!

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Kuracie srdiečka a žalúdky so zeleninou pečenou na víne a čerstvou petržlenovou vňaťou

Čo budeme potrebovať:

  • 1,5 kg kuracích sŕdc a žalúdkov.
  • 500 ml bieleho vína.
  • 100 ml rastlinného oleja.
  • 1 čajová lyžička tymiánu.
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia.
  • 1 čajová lyžička soli.
  • 3 bobkové listy.
  • 1/2 červenej papriky.
  • 1/2 žltej papriky.
  • 400 g malej cibule.
  • 1 palička cesnaku.
  • Zväzok čerstvej petržlenovej vňate.
  • Ako pokračujeme:

    1.Očistite a umyte 1,5 kg kuracích sŕdc a žalúdkov, nechajte ich odkvapkať.

    2.V panvici typu wok rozohrej 50 ml oleja a pridaj kuracie srdiečka a žalúdky.Smažte na strednom ohni bez pokrievky 10-15 minút, kým sa šťava neodparí.Často miešajte.

    3.Pridajte 500 ml bieleho vína a niekoľko minút varte na vysokom ohni, aby sa alkohol odparil.

    4.Pridáme tymián, soľ, korenie a bobkový list.Zalejeme 200 ml horúcej vody a prikryjeme pokrievkou.Varte na miernom ohni 60 minút za občasného miešania.

    5.Na ďalšej panvici rozohrejeme 50 ml oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú a žltú papriku.Osolíme a na strednom až silnom ohni smažíme, kým zelenina nezhnedne.

    6.Pripravené kuracie srdiečka a žalúdky pridajte k zeleru a varte ďalších 5 minút.

    7.Vypnite oheň.

    8.Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, premiešame a necháme niekoľko minút odpočívať pod pokrievkou.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Dezert pre lenivých: Nádherný a šťavnatý jablkový torta bez práce.

    Máte chuť na niečo sladké, ale nemáte dostatok času na jeho prípravu? Vyskúšajte tento fantastický dezert pre lenivých.Je to úžasný a šťavnatý jablkový koláč,...

    Ako dosiahnuť, aby bolo vláknité mäso jemné, šťavnaté a chutné: pomôže vám jednoduchá prísada

    Keď sa gazdiná zamýšľa nad tým, ako by mohla zlepšiť chuť a štruktúru mäsa, ako prvé jej napadne marinovanie. Je to určite účinná...

    Jablkový koláč z troch pohárov: nastrúhajte jablká a zmiešajte ingrediencie – zvládne to každý

    Neviete, kam dať jablká z vidieka? Potom je tento článok určený pre vás.Prezradíme vám recept na vynikajúci jablkový koláč 'Tri poháre', s ktorého...

    Aké chyby zničia arómu a chuť kávy: robí ich mnoho ľudí

    Niekedy sme prekvapení, aký dobrý nápoj sa podáva v kaviarni: doma si taký nápoj nemôžete pripraviť. Domnievame sa, že dôvody sú jednoduché: kvalitné...

    Nedávné komentáře