Tento recept na kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou je skvelou voľbou pre každého, kto miluje jedlá plné chuti a vône.Krehké kuracie mäso, dlho dusené na víne so stymianom a bobkovým listom, získa bohatú a aromatickú chuť.Pečená zelenina ako paprika, cibuľa a cesnak jej dodajú nielen farbu, ale aj štruktúru a sladkosť.Poďme na to!
Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Kuracie srdiečka a žalúdky so zeleninou pečenou na víne a čerstvou petržlenovou vňaťou
Čo budeme potrebovať:
Ako pokračujeme:
1.Očistite a umyte 1,5 kg kuracích sŕdc a žalúdkov, nechajte ich odkvapkať.
2.V panvici typu wok rozohrej 50 ml oleja a pridaj kuracie srdiečka a žalúdky.Smažte na strednom ohni bez pokrievky 10-15 minút, kým sa šťava neodparí.Často miešajte.
3.Pridajte 500 ml bieleho vína a niekoľko minút varte na vysokom ohni, aby sa alkohol odparil.
4.Pridáme tymián, soľ, korenie a bobkový list.Zalejeme 200 ml horúcej vody a prikryjeme pokrievkou.Varte na miernom ohni 60 minút za občasného miešania.
5.Na ďalšej panvici rozohrejeme 50 ml oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú a žltú papriku.Osolíme a na strednom až silnom ohni smažíme, kým zelenina nezhnedne.
6.Pripravené kuracie srdiečka a žalúdky pridajte k zeleru a varte ďalších 5 minút.
7.Vypnite oheň.
8.Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, premiešame a necháme niekoľko minút odpočívať pod pokrievkou.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov
Tento recept na kuracie srdcia a žalúdky ma trochu zmiasol. Myslíte si, že by som mohla použiť inú zeleninu namiesto papriky a cibule? Možno brokolicu alebo mrkvu by to osviežilo. Ale celkovo znie lákavo!