HomeRastlinyAko si uvedomiť, že je čas na zber mrkvy: skúsení pestovatelia sa...

Ako si uvedomiť, že je čas na zber mrkvy: skúsení pestovatelia sa podelia o svoje tajomstvá.

Pri práci s akoukoľvek plodinou je dôležité nezmeškať termín zberu.

Ak sa na mrkvu zabudne, môže jednoducho popraskať, čím sa znemožní jej dlhodobé skladovanie.

Nie je však dobré ani skorý zber, pretože mrkva nebude mať čas naplniť sa sladkosťou a živinami.

Aké znaky pomôžu určiť termín zberu mrkvy

Informácie od pestovateľa

Šikovní záhradníci vždy nechávajú etikety na semenách alebo si aspoň všetky dôležité informácie prepíšu do vhodného zápisníka.

V tomto prípade nie je ťažké vypočítať najvhodnejší termín zberu.

Dno

Vždy sa tiež oplatí posúdiť stav vleku.Ak je mrkva zrelá, je suchá a žltá.Ak je ešte šťavnatá a zelená, na prípravu na zber je ešte priskoro.

Osobitná pozornosť v septembri

Prvý jesenný mesiac sa tradične považuje za ideálny mesiac na zber mrkvy.Mrkva spravidla dozrieva koncom septembra.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Osviežujúci smotanový koláč s tvarohom a kúskami mandarínok

Ak ste milovníkmi nepečených a tiež mandarínkových dezertov, potom ste na správnom mieste! Konkrétne sme pre vás pripravili fantastický nepečený tvarohový koláč so smotanou...

Ako pripraviť slivku na zimu: pestovatelia z chaty sa podelili o svoje tajomstvá

Aby úroda sliviek v budúcom roku zostala na slušnej úrovni, je potrebné úrodu správne pripraviť na prezimovanie. Dôležité je nielen zabezpečiť kvalitné zavlažovanie,...

Ako urobiť zemiakovú kašu lahodnú, chutnú a krémovú: stačí jedna polievková lyžica.

Pri príprave zemiakovej kaše sa mnohí kuchári dostávajú do problémov tým, že podávajú suchú, a preto nie veľmi chutnú prílohu. Podľa odborníčky internetového...

Ako vyprážať ryby s chrumkavou kôrkou: skúsení kuchári prezradili 3 tajomstva

Ak rybu smaží amatér, nikdy nebude mať kvalitnú kôrku: túto zručnosť majú len skúsení kuchári. Kôrka by mala byť krásne sfarbená, chrumkavá a...

Nedávné komentáře