HomeReceptyChrumkavý syrový tortový potretý cesnakovou zmesou so zelenou cibuľkou

Chrumkavý syrový tortový potretý cesnakovou zmesou so zelenou cibuľkou

Vitajte v našej kulinárskej aréne, kde sa rodia výnimočné pochúťky! Dnes vám prinášame recept na chrumkavú syrovú tortu potretú cesnakovou zmesou so zelenou cibuľkou.Táto jedinečná kombinácia hladkého cesta a cesnakovej zmesi vytvorí pre vaše chuťové bunky neodolateľný zážitok.Poďme sa pustiť do receptu!

Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Syrový koláč potretý cesnakovou zmesou so zelenou cibuľkou

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 1 vajce ( voliteľné).
  • 20 g cukru (lyžička).
  • 4 g droždia (1 lyžička).
  • 200 g chlebovej múky (10 polievkových lyžíc).
  • 2 štipky soli.
  • 80 ml teplého mlieka.
  • 30 g rozpusteného nesoleného masla.
  • Zmes:

  • 1 polievková lyžica rozšľahaného vajca.
  • 13 g nesoleného masla (izbovej teploty).
  • 1 čajová lyžička majonézy.
  • 0,5 polievkovej lyžice nasekanej zelenej cibuľky.
  • 3 strúčiky cesnaku.
  • Ostatné:

  • 140 g tvrdého syra.
  • Ako pokračujeme:

    1.Vajíčka rozšľaháme v miske, vyšľaháme a nalejeme do misky.Jednu polievkovú lyžicu vajíčka preložíme do inej misky a odložíme bokom.Ak nemôžete mať vajce, vynechajte ho.

    2. Cesto: Potom do misy pridáme cukor s rozšľahaným vajcom a pridáme sušené droždie – premiešame metličkou.Potom do misy nasypeme chlebovú múku a pridáme soľ – pokračujeme v miešaní.Ku koncu do zmesi prilejeme teplé mlieko a ručne vypracujeme cesto.

    3.Vzniknuté cesto položte na čistý povrch, trochu ho roztiahnite a polejte roztopeným nesoleným maslom.Pokračujte v miesení cesta a vytvorte guľu, ktorú položte na plech vyložený pergamenom a nechajte 30 minút kysnúť na teplom mieste.

    4. Zmes: Do misky vložte nesolené maslo izbovej teploty s jednou lyžicou rozšľahaného vajca a pridajte majonézu – premiešajte.Potom do misky pridajte nakrájanú zelenú cibuľku a ochuťte ju prelisovaným cesnakom – dobre premiešajte.

    5.Vykysnuté cesto jemne stlačte dlaňou a nožom urobte do cesta jemné zárezy v tvare mriežky.Potom naň naneste a pekne rozotrite pripravenú zmes.Pomocou špachtle urobte jemné zárezy, do ktorých vložte pásiky tvrdého syra.

    6.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 170 °C, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

    7.Po upečení nakrájajte chrumkavý syrový koláč na trojuholníky a podávajte so slávou, skvelou chuťou a pôvabom.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo urobiť namiesto šarlotky: recept na tortu s neobvyklou náplňou

    Blížiaca sa jeseň je tradičným časom na domáce pečenie.Najjednoduchším receptom je šarlota s jablkami. Koláč je taký rozpoznateľný a známy, že sa jednoducho...

    Najnebezpečnejšie zemiakové jedlo: prečo by ste sa ho mali vzdať

    Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny skupiny B.Zemiaky obsahujú aj vlákninu dôležitú pre trávenie.Výhody zemiakov však priamo závisia...

    Sladká lahôdka: tvarohové koláčiky s čerešňami, ktoré vás potešia

    Chcete si dopriať niečo naozaj výnimočné? Exkluzívne strešné cheesecaky sú tým pravým dezertom na každú príležitosť.Jemný tvaroh v kombinácii s višňami a mäkkým cestom...

    Čaj bez cukru môže byť nebezpečný: kedy a prečo

    Mnohí ľudia nikdy nepridávajú do čaju cukor, pretože sa domnievajú, že sladký čaj je škodlivý.Zdraviu však môže škodiť aj čaj bez cukru.Povieme vám,...

    Nedávné komentáře