Varenú kukuricu milujú mnohí gurmáni.
Ale je tu problém: klas môže byť príliš tvrdý.
Je nepravdepodobné, že by si človek pochutnal na takejto obilnine.
Čo treba urobiť, ak je kukurica prezretá?
Našťastie existuje jeden malý trik, ktorý zmäkčí aj veľmi starý a tvrdý klas.
Ide o použitie jednej jednoduchej prísady.
Čo presne to je? Na túto otázku odpovedala Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie sieťového vydania Belnovosti.
Čo pridať do vody pri varení kukurice
Záchrannou zložkou bude. jedlá sóda.
Keď je kukurica v bublajúcej tekutine, nasypte do nej pomerne málo hydrogénuhličitanu sodného.
Jedna malá štipka úplne stačí.Stačí množstvo, ktoré sa zmestí na špičku noža.
Nepreháňajte to! Nadmerné množstvo sódy vážne zhorší chuť obilnín.
Ak však nepridáte príliš veľa, kukurica si zachová príjemnú chuť a dokonalú konzistenciu: hotový pokrm poteší gurmána svojou jemnosťou a šťavnatosťou.
Článok poskytuje užitočný tip týkajúci sa zmäknutia kukurice, no zdôraznila by som dôležitosť presného množstva sódy pre dosiahnutie správnej chuti. Čo si myslíte, aký ďalší krok by mohol čitateľ urobiť pre optimálne varenie kukurice?