Je ťažké odolať ‚kúzlu‘ zemiakovej kaše: príloha, ktorú mnohí ľudia milujú už od detstva.
Tento spôsob prípravy prílohy vám umožní vždy príjemne prekvapiť členov rodiny s minimálnou námahou a nákladmi.
Málokedy však môže chuť zemiakovej kaše niekoho prekvapiť.V takýchto prípadoch kuchárka Julia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, radí venovať pozornosť niektorým tajným prísadám.
Aké prísady zmenia chuť zemiakovej kaše?
Muškátový oriešok
Profesionálni kuchári sa snažia používať toto korenie, keď chcú pokrmu dodať jemný nádych rafinovanosti a ušľachtilosti.
Prekvapivou skutočnosťou je, že aj zo základnej zemiakovej kaše možno pomocou muškátového orieška vytvoriť kulinárske majstrovské dielo.Stačí, ak sa pri zavádzaní ostatných nepovinných zložiek pridá jedna štipka.
Kyslá smotana s vysokým obsahom tuku
Málokto vie, že vďaka tejto jednoduchej zložke bude zemiaková kaša oveľa jemnejšia a chutnejšia.Stačí zaviesť len jednu lyžicu na polievku.
Výrobok z kyslého mlieka by mal byť mastný, aby sa príloha ukázala ako dôstojná.
Takže podľa vás, Julia Arkhipova, je zemiaková kaša bez muškátového orieška a kyslej smotany len smutným a nijako nezaujímavým jedlom? Možno sa naša chuťová mozgovňa nepodobá.