Ošetrenie paradajok sa spravidla vykonáva počas celého vývoja úrody zeleniny.
Len takýto zodpovedný prístup zaručí ochranu proti Phytophthora..
Ak vynecháte aspoň jeden postrek, riziko vzniku choroby sa zvyšuje.Je to nebezpečné najmä počas plodenia, pretože mnohé prostriedky v tejto fáze nemožno použiť.
Existuje však jednoduchá metóda, ktorá nielenže porazí fytoftóru, ale ani nepoškodí úrodu.
Z čoho pozostáva
Ako sa ukázalo, obyčajná soľ bude môcť pomôcť.Bude to vynikajúce východisko z tejto ťažkej situácie.Musíte vziať dvesto gramov jemnej soli a rozpustiť ju v desiatich litroch vody.
Potom je potrebné poslať výrobok do nádoby na postrek a vykonať ošetrenie.
Soľ zničí háďatká, ale takmer zrelé paradajky zostanú neporušené.Preto by sa táto metóda nemala používať ako preventívne opatrenie alebo v skorších štádiách vývoja paradajok.
Ide o extrémne, ale účinné opatrenie.