V prvom rade je polievka vnímaná ako ľahké jedlo, takže nadmerný obsah tuku jej neprospieva.
V dôsledku toho nie každý bude chcieť konzumovať takýto prvý chod.
Z tohto dôvodu je vhodné hneď pochopiť, prečo sa polievka môže ukázať ako mastná.V prvom rade sa to deje kvôli kombinácii už aj tak bohatého vývaru s vyprážaním na oleji, hovorí odborníčka na kulinárske otázky nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Polievku s nadmerným množstvom tuku je však možné opraviť.
Čo musíte urobiť, aby ste to urobili
Trik s kockami ľadu
Mnoho ľudí vie o tom, že ľad dokáže rýchlo priťahovať tuk.Preto je potrebné vziať naberačku, poslať do nej niekoľko kociek ľadu a vhodiť ich do panvice.
Obsah tuku v polievke sa výrazne zníži.
Použitie papierovej utierky
A toto tajomstvo pozná len veľmi málo ľudí, pretože je celkom originálne.Musíte vziať papierový uterák a skrútiť ho.Na niekoľko sekúnd ho ponorte do panvice.
Postup sa môže opakovať.
Upozornenie je na mieste, no myslím si, že problém s nadbytkom tuku v polievke je len drobná časť väčšieho problému s nezdravým stravovaním dnešnej spoločnosti. Možno by sme sa mali zamyslieť nad tým, ako kultúra konzumácie jedla ovplyvňuje naše zdravie a spôsob varenia, aby sme sa vyhli rôznym takýmto situačným trikom.