Umývate dôkladne všetky potraviny pred varením? Potom je tento článok určený práve vám.
Odborníci dôrazne odporúčajú niektoré potraviny neumývať.
Potraviny, ktoré sa nemôžu umývať
Po prvé, kuracie mäso.Podľa štúdie amerických vedcov z Univerzity v Severnej Karolíne umývanie kuracieho mäsa pred varením zvyšuje riziko črevnej infekcie.
Baktérie na povrchu surového kuracieho mäsa sa totiž pri jeho umývaní prenášajú na kuchynské vybavenie, čistý riad a ruky.
Kuracie mäso sa dá dezinfikovať len tepelnou úpravou.Namiesto umývania je preto najlepšie najprv vývar scediť.
Z rovnakého dôvodu sa neodporúča umývať bravčové a iné mäso pred varením.
Vajcia by sa tiež nemali umývať pred varením.Umývanie narúša celistvosť škrupiny a do vajíčka sa môžu dostať baktérie.
Ahoj, zaujímavý článok! Možno by ste však mohli pridať viac informácií o tom, ako sa správne manipuluje s potravinami, ktoré sa nesmú umývať. Príklady alebo tipy by mohli pomôcť čitateľom lepšie pochopiť problematiku.