Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento recept vás prevedie jednoduchou prípravou chutného koláča, ktorý poteší pri každej príležitosti.
Navštívte aj našu skupinu Sladká receptová inšpirácia na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Jablkový koláč s drobenkou
Čo budeme potrebovať:
Ingrediencie – cesto:
Zloženie – plnka.
Ako budeme pokračovať:
1.Príprava plnky: Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
2.Zmiešame ich s kryštálovým cukrom a mletou škoricou.
3.Jablká varíme približne 10 minút, kým mierne zmäknú, a necháme ich vychladnúť.
4.Zmiešajte všetky prísady na cesto (múku, maslo, cukor, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli) a rukami vypracujte hladké cesto.
5.Cesto zabaľte do fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
6.Zostavte koláč: Plech na pečenie vymastite a zľahka vysypte múkou.
7.Polovicu cesta rovnomerne rozotrite a vtlačte na dno formy.
8.Na cesto navrstvite pripravenú jablkovú náplň.
9.Druhú polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle a rovnomerne ju nasypeme na vrstvu jabĺk.
10.Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 40-45 minút, kým cesto nie je zlatisté a chrumkavé.
Strúhaný jablkový koláč je skvelý dezert pre všetkých milovníkov jabĺk.Jeho jemné cesto a sladká náplň z pošírovaných jabĺk so škoricou zaručene potešia.Tento koláč je jednoduchý na prípravu, a pritom chutí ako od babičky.Dobrú chuť!
Podeľte sa o tento fantastický recept so svojimi priateľmi! Som si istá, že si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ receptov na jablkový koláč.
Nemyslíte si, že by bolo ešte zaujímavejšie pridať do tejto klasiky niečo nové a nečakané? Napríklad experimentovať s pridaním iných druhov ovocia alebo korenín? Mohlo by to rozšíriť chute a priniesť nový zážitok pre milovníkov dezertov.