HomeReceptyKeď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento recept vás prevedie jednoduchou prípravou chutného koláča, ktorý poteší pri každej príležitosti.

Navštívte aj našu skupinu Sladká receptová inšpirácia na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Jablkový koláč s drobenkou

Čo budeme potrebovať:

Ingrediencie – cesto:

  • 400 g hladkej múky.
  • 250 g masla.
  • 150 g práškového cukru.
  • 1 vajce.
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.
  • štipka soli.
  • Zloženie – plnka.

  • 1,5 kg jabĺk.
  • kryštálový cukor podľa chuti.
  • mletá škorica podľa chuti.
  • Ako budeme pokračovať:

    1.Príprava plnky: Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.

    2.Zmiešame ich s kryštálovým cukrom a mletou škoricou.

    3.Jablká varíme približne 10 minút, kým mierne zmäknú, a necháme ich vychladnúť.

    4.Zmiešajte všetky prísady na cesto (múku, maslo, cukor, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli) a rukami vypracujte hladké cesto.

    5.Cesto zabaľte do fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.

    6.Zostavte koláč: Plech na pečenie vymastite a zľahka vysypte múkou.

    7.Polovicu cesta rovnomerne rozotrite a vtlačte na dno formy.

    8.Na cesto navrstvite pripravenú jablkovú náplň.

    9.Druhú polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle a rovnomerne ju nasypeme na vrstvu jabĺk.

    10.Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 40-45 minút, kým cesto nie je zlatisté a chrumkavé.

    Strúhaný jablkový koláč je skvelý dezert pre všetkých milovníkov jabĺk.Jeho jemné cesto a sladká náplň z pošírovaných jabĺk so škoricou zaručene potešia.Tento koláč je jednoduchý na prípravu, a pritom chutí ako od babičky.Dobrú chuť!

    Podeľte sa o tento fantastický recept so svojimi priateľmi! Som si istá, že si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ receptov na jablkový koláč.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nemyslíte si, že by bolo ešte zaujímavejšie pridať do tejto klasiky niečo nové a nečakané? Napríklad experimentovať s pridaním iných druhov ovocia alebo korenín? Mohlo by to rozšíriť chute a priniesť nový zážitok pre milovníkov dezertov.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?