HomeReceptyKeď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento recept vás prevedie jednoduchou prípravou chutného koláča, ktorý poteší pri každej príležitosti.

Navštívte aj našu skupinu Sladká receptová inšpirácia na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Jablkový koláč s drobenkou

Čo budeme potrebovať:

Ingrediencie – cesto:

  • 400 g hladkej múky.
  • 250 g masla.
  • 150 g práškového cukru.
  • 1 vajce.
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.
  • štipka soli.
  • Zloženie – plnka.

  • 1,5 kg jabĺk.
  • kryštálový cukor podľa chuti.
  • mletá škorica podľa chuti.
  • Ako budeme pokračovať:

    1.Príprava plnky: Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.

    2.Zmiešame ich s kryštálovým cukrom a mletou škoricou.

    3.Jablká varíme približne 10 minút, kým mierne zmäknú, a necháme ich vychladnúť.

    4.Zmiešajte všetky prísady na cesto (múku, maslo, cukor, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli) a rukami vypracujte hladké cesto.

    5.Cesto zabaľte do fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.

    6.Zostavte koláč: Plech na pečenie vymastite a zľahka vysypte múkou.

    7.Polovicu cesta rovnomerne rozotrite a vtlačte na dno formy.

    8.Na cesto navrstvite pripravenú jablkovú náplň.

    9.Druhú polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle a rovnomerne ju nasypeme na vrstvu jabĺk.

    10.Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 40-45 minút, kým cesto nie je zlatisté a chrumkavé.

    Strúhaný jablkový koláč je skvelý dezert pre všetkých milovníkov jabĺk.Jeho jemné cesto a sladká náplň z pošírovaných jabĺk so škoricou zaručene potešia.Tento koláč je jednoduchý na prípravu, a pritom chutí ako od babičky.Dobrú chuť!

    Podeľte sa o tento fantastický recept so svojimi priateľmi! Som si istá, že si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ receptov na jablkový koláč.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Ako pochopiť, že je čas na zber tekvíc: nie všetci letní obyvatelia vedia

    Mnoho ľudí sa teší na úrodu tekvice, aby si vychutnali chutný a zdravý produkt.. Preto stojí za to vedieť, aké znaky naznačujú pripravenosť...

    Nedávné komentáře