Nezáleží na tom, aké chutné uhorky sa môžu zdať, každá žena v domácnosti považuje za svoju povinnosť nakladať jeden alebo dva poháre na spestrenie..
Môžete variť podľa svojho obľúbeného receptu, alebo môžete každý rok vyskúšať niečo nové..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako nakladať uhorky na bulharský spôsob.
Bude sa vyžadovať
Ako variť
1.Na dno čistej a sterilnej nádoby položte bobkový list, petržlenovú vňať, kôpor a klinčeky.
2.Uhorky umyte, odstráňte konce a umiestnite ich vertikálne do pohára.
3.Nalejte vodu do panvice, pridajte soľ, cukor a korenie, priveďte do varu a nalejte octovú esenciu.
4.Naplňte nádobu s uhorkami až po okraj horúcou marinádou, zakryte ju pokrievkou a vložte nádobu do panvice s vodou.
Varte na strednom ohni 20 minút, potom poháre zrolujte, otočte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a potom ich odložte na uskladnenie.Dobrú chuť!
Bola by som opatrná s novými prídavkami do klasického receptu, ako sú cukor a korenie. Možno by bolo dobré skúsiť pridať iné korenie alebo experimentovať s množstvom soli pre pestrejšiu chuťovku. Navyše, niektoré ženy môžu preferovať menej sladký zážitok. Čo si myslíte o tomto prístupe?